Feng Shui inspirerad!!!

 

 

 

Vitrinskap_3Vitrinskap_1 Vitrinskap_2 Linneskap  Hyllor
 Både vitrinskåpet och linneskåpet är ärvegods, likaså alla vackra glas i vitrinskåpet…

God morgon!

Ni må tro jag fastnade hårt för det här med Feng Shui och balans i inredningen. Feng Shui kan man tillämpa i alla inredningsstilar och inte bara “avskalad lite mer österländsk inredningsstil” som jag trodde.
Jag har alltid gillat ordning och reda och har aldrig haft svårt för att rensa. Men det ska jag i ärlighetens namn erkänna att min man smittat med sina “hamsterfasoner”;-) Men se det är det slut med nu!! Här rensas nu både högt och lågt! Nu ska ni inte tro att jag totalt kör över min man och bara slänger och rensar hej vilt för det gör jag inte. Meeeen, jag tycker faktiskt att det är lite väl fullt i vissa skåp, eller var kanske jag ska säga.
Värdet sitter ju faktiskt inte i sakerna, värdet sitter i det man värdesätter. Hänger ni med?
Hur eller hur så kan man inte spara på allt och det är otroligt befriande när det blir lite mer luftigt i skåpen och sakerna kommer till sin rätt på ett helt annat sätt.

Näst på tur står ett rum i källaren och sen två vindsutrymmen. Eftersom vi inte saknat de saker som finns där sedan vi flyttade hit så betyder det troligtvis att vi inte behöver dem, eller hur?!??

Men, ni ska heller inte tro att jag bara kastar allt på tippen. Nähä, jag har varit riktigt flitig på FB-loppisar men nu lägger jag allt i påsar och kartonger då min syster och jag ska hyra bord på loppis i sommar. För att slänga funktionsdugliga saker tycker jag inte känns bra alls.

Föräldramötet var riktigt bra igår. Vår dotter har en riktigt bra klassföreståndare och nästa termin kommer de vara två manliga pedagoger i klassen, toppen!

Igår var dottern även på “Fritidshemmets dag”. Det är många fritids som samlas på ett ställe och de skulle väl bli upp emot 300 barn. Tänk så orolig hon var kvällen innan! Jag förvarnade dem på fritids och hennes närmsta pedagog lovade att hålla ett extra öga på henne. Och tänk också vad man kan känna igen sig i sina barn… Jag och min man var precis likadana när vi var små, ville veta vad som skulle hända och vilka som skulle vara där. Jag trodde nästan att hon inte skulle våga följa med, men tänk det hade gått JÄTTEBRA!! Mamman kunde andas ut..:)

Mitt-i-veckan-dagen är här!!! Som ju är som torsdag för mig 🙂
Önskar er en härlig dag!

♥ Kramelikram Anna ♥

PS: Det går framåt med garagebygget, stommen är snart klar!!!!
Garage_1 Garage_2

13 thoughts on “Feng Shui inspirerad!!!

 1. Visst är det härligt att rensa, jag mår bra av att ha ordning & reda..:-)
  Skönt när man öppnar ett skåp eller en låda och kunna ha överblick vad som finns där!

  Skruttan då, det är inte lätt & va liten❤ Härligt att det gick bra för henne.

  Ha en fin dag
  KRAM

 2. Jag är definitivt ingen hamster, rensar gärna och ofta. Tyvärr har det ju hänt att jag ångrat saker som jag gjort mig av med 🙁
  Ha en fin dag!
  Kram

 3. Det händer grejer där hemma!:) Tänk va, när våren kommer får man lust till allt samtidigt! T o m till att rensa, ser jag….;) Härligt när det är gjort och man får mer plats till det man verkligen tycker om!

  Roligt att ni kommit så långt med garaget också!

  Kram å härlig onsdag till dig, Anna!
  /Ida

 4. Heeeeeeeeeeeeeej sötis!
  Var inne här hos dig för ett par dagar sedan o kikade men då ville jag skriva så mycket så jag hann inte…dumt!! Bättre att bara skriva hej än att inte skriva alls..
  Jag skrattade o grät på samma gång då jag läste om 11/5…och jag kan riktigt se dig o din rara syster då ni ligger där o skrattar…sötisar!

  Vi måste verkligen ses igen..saknar er båda två!
  Å städa hos andra…fniss..det är väl visst riktigt kul..om man gör det i hop och med ett glas skumpa till…haha…

  Jag bara förundras varje gång jag ser ert hus..man tror verkligen inte att det är samma. Himmel så ni har lyckats. Å trädgården!! Å så fint det kommer bli med rostornet och allt.
  Kom ihåg att lägga markduk under gruset så slipper du en del ogräs. Vi ska också lägga någon kant mellan gruset och gräset…det är hopplöst med allt grus som kommer upp i gräset..
  Jag försöker vara ute lite varje dag i trädgården nu men har lovat mig själv att inte glömma bort huset invändigt…precis som du börjar jag bli riktigt sugen på att rensa o röja..i bästa feng shui anda.
  I dag står lunchspinning på schemat. Så skönt att ha det gjort innan man kommer hem. Ha en underbar dag alldeles underbara du!
  Kram Katarina

 5. Hejsan vännen!
  Skulle nog behöva gå på en föreläsning i feng shui för jag är verkligen en rörig hamster. Har det ganska rent och prydligt på utsidan men öppna ett skåp eller en förrådsdörr och det väller ut saker i salig blandning ;).
  Visst är det skönt att rensa och gör gör mina försök men fyller på lika fort.
  Vilka himla fina glas du ärft och så kul med en hel serie i samma modell.
  Oj vad fort det går med erat garage bygge, kommer bli riktigt bra.
  Ha de gott, kram Ing-Britt

 6. Så härligt att rensa ut ibland. Jag började läsa på lite om feng shui nu när källaren var klar. Tänkte jag skulle försöka tillämpa det där lite då det är så dåligt ljusinläpp. Men så kom värmen och det fina vädret och vips så får källaren vänta till regnigare och tråkigare tider 😉
  Härligt va nu jobbat på med garaget. Och det där med att vara lite osäker inför det man inte har koll på var jag också mycket som barn.
  Ha nu en mysig “torsdag” jag kör på samma denna veckan. Kram Malin

 7. Så skönt att rensa, känns nästan lite lättre att andas när man gjort en rejäl rensning. Men jag måste erkänna att ibland har jag ångrat mig, men då brukar jag tänka äsch det är bara en pryl….Kramisar Tina

 8. Rensa behöver man verkligen ibland!!

  Ni är så flitiga hemma! Hoppas garagebygget blir lyckat 🙂
  Kramkram

 9. Det är ju det bästa som finns, att rensa. Det ger så mycket space o lättnad i själen. Om det sedan är Feng Shui vet jag inte, bara man trivs själv!

  kramen

 10. Hej! Så fint du har där uppe! Och härliga bilder! Kaos, fullt….ibland! Jag gillar också ordning och har till alla saken egen plats men
  ibland….kan blir lite.. Rensa skåpar och lådor, gör jag ganska ofta faktiskt!
  Ha en trevlig torsdag!
  Kram Sirpa♥

 11. Feng shui trodde jag inte alls på innan jag läste om det på riktigt. Allt är ju så logiskt! Färgerna och sånt där. Så jag tänker mer och mer på det nu faktiskt 😉 Men det går ju inte att fixa allt i ett kick. Vi behöver rensa ut MASSOR!! Det är verkligen något som tär på stressen, att veta att det är så mycket onödigt som tar plats..

  Oj va det går undan med garaget! Heja ni 😉

  Sov gott!
  Kramar

Comments are closed.