När det bara blir sååååå bra…

Go’ kvälla!!!!

Oj, oj, oj så förvånad vår tjej blev när hon hittade sin skatt – Cykeln!!! Kanske inte riktigt vad man förväntar sig att få i januari, men då hon växer så det knakar har den andra blivit för liten… Hela 130 cm över havet mäter hon nu!!

Vi hade en sååååå mysig kväll! Stämningen var på topp och jag hade lyckats riktigt bra med maten, om man nu får säga så själv;-)

Till förrätt blev det en liten Toast Skagen med en liten Grön Ärtsoppa till. Receptet hittar ni här.Jag hade även bakat brödet enligt receptet, men bytt ut vetemjölet mot glutenfritt då min lilla mamma är känslig mot gluten. Och kompromissa för jössenamn inte med burkräkor, där måste man bara lyssna till Morberg alltså. Handskalat ska det vara!

Till huvudrätt bjöds det på Boeuf Bourguignon á la Morberg. Alltså, I lööööööve långkok!!
Receptet hittar ni här. Till detta hade jag gjort en rödbetssallad som är superenkel. Skala några rödbetor och tärna dem grovt. Koka dem ca 10 minuter, så att de fortfarande är lite al dente. Häll av och låt svalna, smula ner en god getost och strö över ex valnötter. Stänk över lite olivolja, salt och peppar och sen är man hemma!

Le grand finale blev en Fransk Marängtårta á la Leila. Det receptet hittar ni här. Men eftersom tösen inte gillar grädde gjorde jag egen glass enligt en superenkelt recept som jag fått av en kollega.
Vispa 3 äggvitor hårt, tillsätt ca 1 dl socker och vispa ihop. Vispa 3 dl grädde ganska hårt. Blanda sedan ner grädden samt de 3 ägg-gulorna i äggvitorna, tillsätt lite vaniljsocker. Sen kan man smaksätta som man vill. Jag gjorde en med jordnötssmör och hackade jordnötter samt en dulche de leche, d.v.s jag hade kokat kondenserad mjöl i 2,5 timme i sin burk innan som jag hade ner i glassmeten. (Den hade jag kokat nån kväll innan)

Istället för ljus hade tösen hittat isfacklor. Oj, så effektfullt det blev och vilken final!!!

Helt klart ett lyckat recept på en lyckad kväll i gott sällskap!
Idag när vi hade ätit lunch med mor och far säger Tyra: “Mamma, vilken tur du har som har så snälla föräldrar!”
Jaaaa, det är jag verkligen, och även så lyckligt lottad att vara omgiven av så fantastiska människor i hela vår familj och släkt! Tack för att ni gjorde kvällen till ytterligare en kväll att lägga i minnesalbumet!

Njut av kvällen finingar!

♥ Varma kramar Anna ♥

9 thoughts on “När det bara blir sååååå bra…

 1. Oj vad de började vattnas i munnen, ser och låter bara Såå gott.
  Vilken vacker dukning du har gjort och porslin de kan man nog aldrig få för mkt av ;).
  Kan tänka mig att de va en riktigt lycklig tjej efter den födelsedagen!
  Stor kram till dej

 2. Hej raring!
  Men åå vilken underbar dag o kväll…vilken mat!!
  Åå jag längtar också efter att göra långkok. Jag fick ju en ny lergryta i födelsedagspresent…den står ouppackad än..:(
  Vilken lycka för Tyra att först få en skattkarta…bara en sån sak…sen vilken fin present!
  Jag fyndade 2 nya jackor och ett par vinterskor.. 70% rabatt..då är det ju verkligen kul att shoppa..;)
  Kollar du nya serien??
  Holstein/Goth…någonting..
  Den börjar nu så det är bäst jag hänger med från början.
  Kram Katarina

 3. Oo så mycket gott du gjort !!!!
  Du är så duktig på att laga mat :))))
  Mat är inte riktigt min grej,då är jag mera för bakning :))))
  Men det har väll knappast undgått dig hi hi ;))))
  Hoppas att helgen varit till belåtenhet.

  Kram Thess

 4. Hej!

  Oj, så mycket gott du visar. Och vad söt hon är, dottern.

  Hoppas allt är bra med er och att ni får en fin vecka! Kram kram Maria

 5. Hejsan. Det verkar vara ett hel lyckat kalas för tjejen.
  Skulle velat se hennes min när hon hittade cykeln:)
  Så god mat och tårta! får nog prövas det oxå.
  Kram Jennie

 6. Jag döööör, så mycket gott! Heeerrreguuud, du duktiga kvinna! Världens sötaste Tyra, vilken goding hon är!

  Stor kram
  Petronella

 7. Vilket fint firande prinsessan fick! Kan tänka mig hon blev glad när hon hittade skatten.
  Så fint du dukat och donat. Och lagat en fantastisk meny. Du är så duktig!

  Kram fining!

Comments are closed.