När andan faller på…

…ja, då får man passa på!!!! Igår blev det en ny lampskärm till köket. 

Tjingeling denna onsdag!

Idag har tösen varit i skolan igen och jag på jobbet. Hon är pigg, men halsen är fortfarande svullen… Den där halsen och hennes mandlar är verkligen hennes akilleshäl. Nu sitter hon på sitt rum och övar läsläxa för fullt, lilla gullungen ♥

Igår föll faktiskt andan på framåt eftermiddagen/kvällen och det blev en lampskärm till köket. Har inte haft nån lampa där utan ett ljus, men ibland är det faktiskt bra med en lampa, tänkte jag. Ett tag var jag väldigt trött på dessa lampfötter (har två), men efter en tid på vinden kändes de helt ok igen. Just nu finns det annat att lägga pengarna på så då får man vara lite klurig;-) Tipset om hur man gör lampskärmen fick jag av Lilla Kråkslottet.
Man syr helt enkelt bara en cylinder och sen syr man en kanal upp och nedtill. Drar igenom ett resårband på båda ändar och drar åt. Sen trär man bara på lampskärmen på en lampstomme. Allt fanns hemma (förutom resårbandet som mannen köpte med sig på hemvägen) så det blev ju ingen kostsam historia!:-)

Nähä, dax att fixa middag! Här blir det Kycklingsoppa med ingefära. Jag går verkligen all-in med den nya kokboken nu;-) Men man har en bit kvar till de som tävlar i årets Mästerkock, oj oj oj vilka utmaningar de ställs inför. Kollar ni?

Njut av kvällen!

♥ Kramelikram Anna ♥

5 thoughts on “När andan faller på…

 1. Hejsan:)
  så skönt att hon är piggare iallafall, de där halsmandlarna kan ställa till det, jag fick ta bort mina pga ständiga infektioner..
  Så fin lampskärmen blev, kul när man kan förnya utan att det kostar skjortan.
  Ja kock, det kommer jag nog aldrig kunna bli! med mitt dåliga minne så måste jag ha recept till allt känns det som hihi. Visst är det kul å se allt gott de gör!
  Ha en fin kväll.
  Kram Jennie

 2. AC

  Å gud så fin den blev.
  Nu får jag dåligt samvete. Köpte en lampskärm för att jag bara inte orkade sy en. Ett impulsköp som kostade skjortan.
  Så enkelt du fixade den och så mysigt den lyser.
  Kram
  AC

 3. Hej!
  Vad fint det blev och det verkade ju inte så svårt.. kanske skulle försöka mig på ett nytt tyg till lampskärmen i köket?! =)

  Kram från Malin

 4. Så gjorde jag våran lampskärm i vardagsrummet, blev hur bra som helst ju 🙂 Kul att göra själv!
  Vi åker på fredag, om en vecka. Känns nästan overkligt, att det äntligen är dags liksom! Ska bli så skönt att bara vicka på tårna ett tag 🙂

  Kram så länge, vi hörs väl innan vi sticker 😉

Comments are closed.