Kalenda kalenda!

Ho ho ho, finns det några snälla barn..? 🙂

Eller i det här fallet något snällt barn;-)
Det här är årets adventskalender gjord av en gren som jag hittade i backen, slipade av och målade vit. Sen surrade jag en ljusslinga runt och sist ett snöre att knäppa fast paketen i. 24 små paket blir rätt mycket… den blir nog mer estetisk när sisådär tio försvunnit *ler*
Jag har blandat lite paket med lite lappar med små saker som vi ska göra, typ “göra julgodis”, “myskväll med film”, “göra julkort”, “välj middagsmat”… och lite så.
Hoppas unga fröken ska bli nöjd! (det är jag hyfsat säker på faktiskt, om man får vara lite självgod;-))

Tänk 1:a december idag!!! Och en alldeles särskilt bra 1:a december är det för vi ska på KALAS ikväll. Min goa vän Ulrika fyllde jämnt i veckan och det ska FIRAS vill jag lova. Dottera har läääääängtat hela veckan för hon ska sova över hos sina kusiner:-)

Nu blir här lite fixelifix, mannen i huset satte nämnligen upp en hylla i gästrummet/kontoret igår. Konversationen innan löd:
“Älskling, skulle du kunna sätta upp hyllan i gästrummet imorgon tror du?”
-Hmmmmmmm………….
“Annars gör jag det!:-)”
-Är det ett hot eller..?!?? *glimten i ögat* ….Jag gör det NU!

Jaaaa, och där sitter den nu!!

En synnerligen härlig 1:a december önskar jag Er!

♥ Kramelikram Anna ♥

Ps: Kalenda kalenda sa min storasyster när hon var liten, det kan vara liiite svårt att säga adventskalender då;-)

8 thoughts on “Kalenda kalenda!

 1. Åhhh….. så spännande för Tyra !!
  När barnen var små har jag också alltid gjort paketkalendrar . Jag vet hur uppskattat det är . Ibland har jag haft två samtidigt eftersom jag har flera barn och mina två äldsta är ju nära i varandra i ålder .
  Har ännu kvar tomtetavlan i filt som jag gjorde när Emil var liten , det är med ett tåg som man knyter fast paketen i . Kanske jag får göra i ordning en paketkalender med den nån gång när / om jag får barnbarn 🙂
  Ha en fin lördag
  Kram ♥

 2. Vilken jättefin kalenderträd! Fiffig idé! Jag broderade en kalender då barnen var liten men den var lite svår eftersom det skulle vara så små paket.
  Haha, litar inte din man på din förmåga att sätta upp hyllor 😉
  Ha nu en trevlig kväll!
  Kram

 3. Åh, men så smart att göra sådär!!! Jag tar fram ett litet paket till min sambo men det är ju roligare om man ser alla. Jag har bara inte kommit på hur jag skulle fixa det, men nu gav du mig en idé.

  Kram Madeleine

 4. Hej vännen!

  Så det var det grenen skulle användas till;)
  Tror nog Tyra kommer bli mycket nöjd! Det är ett av mina minnen från barndomen, förväntningen inför Jul och inför adventskalendern. Mamma har berättat hur kul hon och pappa brukade ha kvällarna innan, när de slog in alla paketen:) Något som jag absolut kommer göra för mina barn sen:)

  Hoppas att ni har det kul på festen!

  Önskar dig en bra start på första advent!

  Kram på dig fina!

 5. Men jösses vilken underbar kalender..gjorde alltid till mina tjejer när de var små, men inte så fin som denna på långa vägar!
  Trevlig advent!
  Carina

 6. Hihi, ja vart är grenen? 🙂
  Någon kommer bli så glaaaad för alla paket som döljer den 😉
  Gillar din ide, speciellt med slingan till, åh hur fint du slagit in alla paket!

  Här blir det adventspaket, men ingen adventskalender för det har jag inte hunnit med…

  Ha en så fin advent!
  Kramar

Comments are closed.