När det sa KLICK!

Lite mer advent i köket… Lite nytt och lite gammalt… Julkulorna är nya och kommer från Indiska.

Hej hopp!!

Ny vecka med nya utmaningar… Hmm, ja dottera mi ger mig onekligen såna just nu. Vet inte vad det är för en fas man går igenom när man är 8 år soon to be, men den är väldigt kaotisk emellanåt iaf. Klamp, klamp, klamp i trappen, smälla i dörren PANG och vara JÄTTEARG för att i nästa stund säga FÖRLÅT mamma… Ja, det är inte alltid lätt att vara mamma, men det är säkerligen inte lätt att vara barn alla gånger heller med allt som man ska gå igenom.
Tur hon e söt som socker när hon kommer och säger förlåt så att det rinner av en lika snabbt;-)

Jag har börjat planera hennes adventskalender… Eftersom tiden är knapp tänkte jag hitta en fin bräda att måla, vit så klart;-), och sätta ett fint snöre på och sen knäppen till varje dag med siffror på. Sen har jag lite fina julstämplar att pimpa den med.
Brukar ni fixa adventskalender till era barn? Har ni paket varje dag eller hur gör ni?
Jag har inte paket varje dag utan små överraskningar också. Roliga saker som vi ska göra och hitta på fram till jul. På julafton är det ju naturligtvis julaftonskläderna i paketen. Vi fick alltid nya kläder till jul som vi också fick i paket på julaftonsmorgon…

Har du något speciellt minne av julen från när du var barn? Något som återkom varje år?

Från det ena till det andra…
Brukar ni titta på Solsidan?? Det var där det hände… Det sa KLICK!!
Jag hittade BORDET!! Att man aldrig kan hitta saker som är lite normala liksom….Men hittar man något man verkligen gillar kan man hellre vänta än att ta något “bara för att”… Tur vi kan låna ett bord till dess vi har skrapat tillräckligt många trisslotter;-)

Bild lånad från kallholmen.se, bordet heter Rosgården.

Dax att laga middag!!!

♥ Kramelikram Anna ♥

 

10 thoughts on “När det sa KLICK!

 1. Hej!!!

  Så mysigt det är att börja adventspynta!! Jag har börjat idag jag också! Nu till din fråga! Panelerna har min sambo gjort själv, han jobbar inom träindustrin som möbelsnickare (cnc-operatör). Så underbart vackert ert hus blir!!!

  Kramar Jennie

 2. Hej! Jag känner igen det där med trotsiga töser… 😉 Har en 6-åring här hemma som ibland kan kännas som en trotsig tonåring! Men det vänder fort som tur är.

  Förra året slog jag in en massa små paket o gjorde en egen adventskalender. Men i år gör jag det smidigt för mig och har köpt varsin färdig kalender med små saker i. Vad mysigt det lät, att få julkläderna inslagna! En liten leksak fick vi alltid på julaftons morgon, så den traditionen går i arv här. kram Jenny

 3. Hej fina!

  Det verkar som om du har en liten tonåring där hemma… Tur att hon inte är långsint:)

  Så mysigt med en egengjord adventskalender! Det hade jag när jag var liten, ett paket varje dag:) mycket uppskattat vill jag lova:)

  Du det där bordet var ju fantastiskt fint! Här letar vi också nytt matsals bord o stolar. Vi ska få det i julklapp av gulliga svärmor:)

  Idag ligger jag nerbäddad, ont i kroppen och huvudvärk men inget mer så det får man vara glad för:)

  Du har pyntat så fint vännen!

  Kram på dig

 4. Hej! Jag fixade julkalender till Moa för förra året och förra året gjorde mamma den. Ett paket för varje dag blir det, men i år lägger jag ner hela iden. Jag har bara inte tid och så vill jag att det ska bli bra paket, inte bara för att det ska liksom…
  Nu kliar det i fingrarna på mig också för att få sätta igång att adventspynta 😉

  Kram kram

 5. Jadu, de verkar ha sina olika perioder våra små barn. Här hemma är det 2 årstrots på hög nivå och NEJ med stora bokstäver dagligen:) Men tur att de har sina härliga stunder med så man glömmer det negativa, precis som du säger. Men jag måste nog ändå säga att enligt min erfarenhet så är tjejer snäppet värre, mer gnäll och tjurighet. Man ve ju själv hur man var också;)

  Här hemma blir det paketkalender med ett litet paket varje dag i hennes Mailegkanin kalender. Har köpt väldigt små saker som små troll (period hon är inne i nu), studsbollar mm.

  Kram Teres

 6. Så fint du gjort på brickan.

  Jag har gjort adventskalender till J två år. Fast inte med paket i varje, ibland kunde det bara vara en lapp med fina ord, och ibland en liten mysigare vardagsmiddag och så. Stella är ju för liten än, men misstänker att det kan bli något smått kanske i framtiden.

  Underbart bord, förstår att det sa klick, hoppas ni får en skön tisdag, Kram Malin

 7. Hej vännen.
  Så fint du gör det:) de bordet var himla snyggt som var på solsidan. Bra program hi hi.
  Jag brukar ha adventskalender till mina barn och har nu hållt på i 17 år! Jag brukar lägga ett varje dag…försöka men så är ju tomten i detta hus sååå senil så nu brukar jag hänga upp för några dagar åt gången. Ibland har jag vaknat vid fyra på morgonen och kommit på att “shit paketen är ju inte upphängda” då får man bråttom upp 🙂
  Tänkte plocka lite granris och göra lite kransar och även lägga vid ingången och göra något fint, om jag hinner någon dag nu!
  Kram Jennie

 8. Åh så många fina inspirerade inlägg du fixat de sista dagarna 😉
  (Har inte inte hunnit in pga magsjuka)

  Jag föll såå för ditt fina “fat” , det upphöjda som du har kulorna i. Antar att det är ett loppisfynd? Riktigt riktigt charmigt 🙂
  Passade så fint där i köket också.
  Kulorna var det inte heller fel på 😉 Fattigmanssilver är så fint!

  Längtar efter att magsjukan ska försvinna så jag får sätta fart, brukar alltid adventspynta helgen innan, men får ta det samma helg tippar jag på 😛

  Kramar!!

Comments are closed.