Julfeelings…

Denna damp ner i brevlådan idag…

…fylld med …..

…MASSSSSSSOR

av JULINSPIRATION!!!!!!!

Hej hopp hallå där!

Ja, nu tror ni snart att jag spelar “Hej mitt vinterland” och “Hej Tomtegubbar” på högsta volym med va?;-)
Nääää, det gör jag faktist inte, RIKTIGT sååååå tokig är jag inte. Men det kliiiiiiiar i fingrarna nu och jag bara lääääääääängtar till jag får göra fint och julpynta på glasverandan. Det ska “bara” dit smygar, golv, lister och dörrfoder med, sen så!!!!!
MEN hjälp mig vad jag kört fast i matbordsdjungeln!!! Vi har fina axet stolar som ska slipas, målas och kläs om. Till dem ska vi ha fina stolfodral från Nyblom & Kollén, de här:

(bild lånad från Nyblom & Kollén, denna heter Eva vit)

Men jag kan liksom inte hitta DET DÄR bordet. Ni förstår??
Ett prekärt problem, absolut, och kan tyckas hur fåningt som helst. Men vet ni, det är faktiskt skönt att ha lite såna där fåniga bekymmer som inte ger några större rynkor i pannan eller gör att man ligger sömnlös om nätterna;-) Det finns betydligt värre saker, den saken är klar!

Måste bara berätta en sån söt grej som hände i lördags när dottern hade en kompis hemma. Flickan kom ner till mig i källaren där jag stod och strök. Så fick hon syn på mangeln och frågade: “Vad är det där?”
“Det är en mangel”, sa jag.
“Vad har man den till?”
“Man manglar lakan så att de blir släta och fina”, säger jag.
“En sån har jag aldrig sett förut”, sa hon då.

Jag kunde inte låta bli att le lite, mestadels åt mig själv, för jag är nog lite “oldfashioned”
när det kommer till vissa saker. Men jag gillar att det är så fint att lägga in manglade lakan i skåpet och känslan att gå och lägga sig i rena manglade lakan, åhh så härligt det är!
Japp, den här bjuder jag på, jag önskar alla ett gott skratt varje dag! 😉

Till sist ska jag fresta er lite… På fredag vankas här tjejmiddag och jag har redan förberett desserten. Jag har fått ett “lätt-som-en-plätt-recept” av en kollega. Ni vet, den där glassen “to-die-for”. Man vispar helt enkelt 3 äggvitor hååååårt, vispa i nån dl socker, sen vispar man 3 dl grädde, och sen blandar man alltsammans tillsammans med de tre äggulorna oxå. Detta är grundsmeten som man kan smaksätta hur man vill.
För att inte avslöja precis ALLT för mina gäster så säger jag inte än vad jag smaksatt dagens recept med.
I lördags blandade jag i dulche-de-leche, d.v.s långkokt kondenserad mjölk, oj oj oj så gott!!

♥ Kramelikram Anna ♥

 

 

13 thoughts on “Julfeelings…

 1. Goosh, så gott det lätt med glassen! Måste testas framöver!
  Jag längtar också lite efter julpyssel!

 2. Jag såg tidningen idag men framsidan lockade mig inte så jag lät den vara och tog 101 ideér istället. Nu blir jag ju lite osäker igen och kanske måste köpa den dära nästa gång. Var den väldigt bra?
  Jag längtar till allt julpyssel mm och har kokat flera satser glögg redan

  Glassreceptet ska jag verkligen testa. Jag har ju en massa essenser att ha i så det ska nog lyckas:))

  Kram Teres

 3. Jag längtar inte efter julpyssel ännu .
  Förstår att du längtar att piffa i ditt fina hus och på glasverandan .
  Jag har också en bild på ett stolöverdrag på min blogg i dag 🙂
  Vi har en mangel , men den står oanvänd i bodan , den tar så mycket plats i tvättstugan .
  Den efterrätten ser god ut .
  Kram ♥

 4. AC

  Ska bli så mysigt med julpiff. Önskar att vår glasveranda också hade varit klar. Men tyvärr vi hann inte börja med den i sommar. Men det får bli nästa sommar istället.
  Förstår hur du funderar och planerar, det är halva nöjet det.
  Må så gott
  Kram
  AC

 5. Bettan

  Ååå trevligt! 🙂 Vilket härligt lååångt inlägg! Med massor av gott och roligt! 😉
  Jul jul strålande jul!! Mycket att se framåt nu! :))

  Ja vad tusan skulle jag med en kastrull till!!! Ha ha! :))

  Kram Bettan

 6. Ja du är nog lite galen med ditt “julande”ha ha 😉
  Men jag kan tänka mig att det kommer bli underbart fint 🙂
  Och vilken underbar glass det måste jag ju bara testa !!!!
  Och det där med manglndet tänker jag inte kommentera ha ha ha hur hinner du människa 😉

  Puss och kram Thess

 7. Åh, vilken härlig tidning! Ja, vem älskar inte julen? Börjar också längta till att pynta och greja lite… VILL OCKSÅ GÖRA EGEN GLASS! Måste prova någongång, lät ju inte så svårt i alla fall! Fina kuddar du hade sytt också, duktiga du och vilken bedårande liten Tyra!!! Utelampan satt ju som ett smäck! Såå fiin!

  Kram
  Petronella

 8. Oj, oj, oj det där såg inte alls så otäckt ut.

  Ja, vi hade en toppen bra dag. Du skulle ha varit med. Speciellt nu när vi besökte Lev Vackert.

  Idag kommer en kompis och hennes barn och hälsar på. Vi ska fika, prata skit och umgås.
  Sen blir det lugnt torsdag och fredag.
  På lördag är det dags igen. För bloggträff. Den här gången åker jag själv eftersom Sofi är i London och roar sig 🙂
  Jag ska till Skövde till Emilia och Josefin med bloggen Villa Carl Larsson. Ser så fram emot att få träffa dom. Så goa brudar.

  Vad pysslar du med om kvällarna? Har du sytt några fler kuddar?

  Hoppas du har en bra dag och finare väder än vad vi har. Tok regn 🙁

  Kramar!

 9. Mia

  Hej Anna!!!
  Härlig blogg du har 🙂

  Jag har en fråga ang manglandet…. Hur manglar jag på bästa sätt? Jag har precis skaffat mig en elektrisk kallmangel och behöver lite proffs hjälp! 🙂 Jag har tänkt att mangla framför allt linnedukar eller dukar i det stora hela. Hur länge ska man låta mangeln gå? När vet man att det är klart? Hur får man det så slätt som möjligt?
  Jag testade handdukar och då blev det slätt men det kom rynkor i det också ( vet inte hur jag ska förklara… men det blev skrynkligt i det raka… haha det lät det )

  Tacksam för svar 🙂

  Ha en trevlig dag och jag ser framemot dina inlägg!

  Kram

 10. Åh så mysigt med julinspiration! Har just tecknat mig för ett halvårs prenumeration på Drömhem & trädgård..hoppas jag hinner få julnumret;-)

  Kram

 11. Så inspirerande. Jag tänkte gå och kika igenom alla julsaker nu medan Stella fortfarande sover. Förbereda lite och se vad som kan behövas köpas.
  Jag riktigt längtar efter snö och julkänsla nu. Min syster är ännu tokigare, hon har spelat julskivor i bilen i minst en månad 😉
  Den där efterrätten såg farligt god ut.
  Och vilka fina kuddar du gjort i förra inlägget.
  Hoppas ni får en fortsatt mysig Onsdag, Kram Malin

 12. Framsteg varje gång jag besöker din blog:) Kul att se! Passa på nu innan det nya året börjar och gör av med lite rot-avdragspengar och spara lite av den egna energin, googlade lite om det själv innan och länken ovan skriver de lite om det. Kör på!:)

Comments are closed.