Det går runt runt…

Idag kom dottern hem med en härlig höstbukett. Åh, så rar. Mammas lilla flicka som var så ledsen imorse och bara ville vara med mamma.. Låter inte riktigt likadant nu, pang sa det i dörren till hennes rum, arg som ett bi är hon av någon anledning.. Min mamma sa att det finns ett nytt ord på barn i den åldern. De kallas tweenies, de små minitonåringarna. “Tonåring-wannabe”, kan man säga. Då sjunger man inte “bä, bä, vita lamm längre”, nä nu skrålar man “Popular” med Eric Saade för full hals.
Alla åldrar har verkligen sin charm;-) Någon som känner igen det?

Det här hörnskåpet står intill linneskåpet. Ni vet, det vita fina linnesåpet;-) Så jag tänkte att det här skåpet också ska få sig en omgång färg, mellan varven liksom;-)

Men jag behöver ett råd. Spröjsen sitter fast, är det någon som har ett bra tips på hur jag ska måla utan att kladda som en tok??

God kvälla på Er!

Idag har vår trädgård blivit MYCKET större!! Oj, vilken skillnad när man får undan en massa sly och s-k-i-t. Så imorgon kommer ett lass jord till och det ska planas ut. Det blir lite svårt att komma in med en lastbil sen när grunden till garaget är gjord, var det nån smart som kom på;-)

Så till den stora frågan: Hann jag måla klart ute på verandan igår då??
En pytte bit var det kvar och då tog grundfärgen slut, snacka om retfullt!!!! Så idag har jag köpt ny och ska måla den sista lilla biten när tösen är nattad.
Annars har vi haft trevligt besök av en kompis och hennes stora tjej (7 år) och den lilla tellningen som fyllde 1år förra veckan:-)

Det går allt lite runt runt i mitt huvud nu. Måla lite väggar på glasverandan, tycka till om trädgård och jord som ska skopas hit och dit, fundera på om inte ett skåp till ska målas – OCH vad TUSAN ska vi ha för bord ute på glasverandan???

Det här bordet kommer från Artwood och det är ju supersnyggt, men det står inget om iläggskiva…

Jag låter det snurra lite till så kommer det säkert neddimpandes något genialiskt rätt vad det är;-)

Nähä, nu ska jag se om lilla “Tweenien” vill släppa in sin mor på rummet för lite mys innan läggdax, vad tror ni, blir jag insläppt eller inte? *blink*

♥ Kramelikram Anna ♥

10 thoughts on “Det går runt runt…

 1. Joo du jag vet precis vad du pratar om!!!
  Och då är Ella inte ens fyllda 5 och beter sig exakt på samma sätt!!!
  Hur i hela friden ska hon bli när hon blir tonåring på riktigt??
  Det vet jag inte ens om jag vill veta haha.
  Såå retfullt med färgen men så där är det väll alltid när man ska försöka göra någonting lite “snabbt” så där =)
  Tur det finns mera i affären.
  Hoppas du blev insläppt och att ni får en mysig kväll.

  Kram Thess

 2. Hihi ja har ett gäng tweenies på jobbet så jag vet vad du pratar om;) Tror nog du får komma in och mysa lite innan det är dags att sova:)

  Haha expert var väl o ta i, men jag tycker det är kul att göra kransar:) Hade faktiskt tänkt mig rönnbär. Vit ljung låter ju fint ihop och lite mossa kanske:) Vi får se…

  Veckorna går så snabbt, imorgon ska jag jobba över lite och vara med på en anställningsintervjuv. Vi har en ledig förskollärartjänst som ska bli tillsatt snarast:)
  På Torsdag ska jag träffa en barndomskompis.
  I helgen ska jag gå på bio med min bästa väns dotter Tilda, vi ska se Modig:) Sen har ju Smultrongården Höstmarknad så det ska jag hinna med också:)
  Vad ska ni göra resten av veckan? Förutom att måla då;)

  Kram på dig fina!

 3. Bettan

  Hej tjejen! 🙂

  Hi hi! Små barn betyder små problem och stora barn betyder stora problem! Sägs det!! ha ha! Hujedamej! 😉 Känner också igen dem där tendenserna på åskmoln titt som tätt!! Ligger nog i generna på 6-7 åringar tror jag! 🙂

  Att måla är roligt!! Om det går fort vill säga! sån är jag 😉 Tejp är alltid bra att ha!!! 🙂

  Så roligt att jag hittat dig med gumman! Tack!!! :))

  Kram Bettan

 4. Ja du , alla åldrar har sin tjusning 😉
  Vilket vackert skåp .
  Min man har målat ett furuskåp med spröjs . Han målade på fri hand med en smal pensel , och det blev bra . Går väl att tejpa på glaset men är nog jobbigt .
  Kram ♥

 5. Huvaligen… visst känner jag igen det! Som sagt, varje ålder har sin tjusning…

  Jättefint hörnskåp, men tror, precis som Maria, att det blir bra och måla spröjsen på fri hand, med tunn pensel.

  Kram
  Petronella

 6. Ha, ha! Vad roligt, skrålar till Popular istället för att sjunga Bä, bä vita lamm. 🙂 Här har vi inte kommit dit ännu men jag fasar över den dagen Nellie kommer in i puberteten. Jag var riktigt, riktigt vidrig så nu kommer jag väl att få igen antagligen. 🙂

  Kram Linda

 7. AC

  Skåpet kommer att bli super, med behöver nog slipas rejält för att bli bra. Det är bara att sätta maskeringstejp och hoppas på det bästa.
  Kram
  AC

 8. Haha..jo det där humöret känner jag till!!
  Lova har precis blivit sån & springer upp på sitt rum flera gånger om dagen & låser in sig..syskonen är väldigt “duktiga” på att reta upp henne;-) Alicia som är nio blev tweenie redan i förskoleklass & det håller i än! Kanske får vi lugna tonåringar sen;-)

  Kram

 9. Vackert skåp..jag målar en del möbler..ett litet tips..det finns en blå plasttejp(målarbutiken vet vad det är)som är bättre än maskeringstejpen som gärna drar med sig färg..den tejpen är super när det är pilljobb! Annars fri hand..Lycka till!

 10. Haha, jodu, vi har också en tweenie hemma, inte klokt! Var vi såna när vi var små? Min Thilda tycker att saker har blivit pinsamt (till exempel att de större tjejerna ska se att hon har hjärttrosor på gymnastiken…) Gulligt ibland, och horribelt andra dagar! Kram på dig!

Comments are closed.