Bättre lycka nästa gång…

Alltså, mina pelargoner fick tyvärr inte tillräckligt av min tid och kärlek det här året… Jag ber dem så mycket om ursäkt genom att kapa dem radikalt MEN ge dem nya fina lerkrukor och hoppas på bättre lycka nästa gång, ja det vill säga nästa år då… Nu står de i källaren precis under ett fönster, för de ska inte stå mörkt lärde jag mig i ett av Ernst program i somras.

Något som heller inte lyckades så bra första gången var min müsli. Jag tyckte inte den var ordentligt krispig efter första omgången i ugnen så jag skjutsade in den igen…  Resultatet, ja det blev bränt!! Men skam den som ger sig, för det gör nämnligen aldrig jag;-) Så idag blev det en ny omgång och den lyckades så mycket bättre. Nyckeln till framgång var att röra runt var 5:e till 10:e minut under en halvtimme! Så snart blir det lite fil och hemmagjord müsli, MUMS! Igår gjorde jag även egna torkade äpplen, av våra egna äpplen så klart. Lätt som en plätt, bara kärna ur och skiva upp äppelringar, lägg dem i en sockerlag en halvtimme och sen skjuts in i ugnen i 75 grader i 5 timmar.

God kväll fina Ni!

Haft en skön kväll? Efter en hektisk dag har jag varit uppskruvad som en duracellkanin, så nu ska jag placera ändalykten i soffan med en skål fil med müsli och titta på något program som varken berör eller upprör;-) Det är vad jag orkar nu.
Då jag “försov” (hade ställt in fel larm) mig i morse har dagen liksom blivit helt upp-och-ned-vänd. Jag tillhör ju inte direkt kategorin som tänker “ok, jag har försovit mig, men jag är ändå sen så det spelar ingen roll om jag stressar”. ‘Snarare tillhör jag kategorin “fasen-fasen-fasen-jag-har-försovit-mig-och-jag-måste-ge-järnet-för-allt-i-världen”

Vilken kategori tillhör Du?:)

Suss gott på Er!!

5 thoughts on “Bättre lycka nästa gång…

 1. Hej hej!
  Men oj klipper du ner dina pellisar nu??
  Jag nyper bara bort blommorna och ställer undan dem..så klipper jag ner dem i vår sen…
  Hemmagjord müssli…det låter smaskens men jag tror inte jag har tålamod….äppelringar däremot…det skulle jag nog kunna tänka mig att testa..;)

  Hmm..om jag försover mig…det beror nog på vart jag ska.
  Om jag ska till jobbet tar jag det nog rätt coolt. Jag kan ju flexa rätt bra så det är ingen större fara men jag gillar inte att behöva jobba längre på kvällen.

  I dag har mäklaren varit här och värderat upp vårt hus..;) Hann rensa ogräs, städa, rensa tomatplantor, tvätta, träna, laga mat…så idag känns som en rätt bra dag..;)
  kram gumman!

 2. Hej vännen!
  Egen musli…det var duktigt,kanske måste prova =)
  Jag måste nog hålla med förgåeende skrivare…..har du klippt ner pellisarna redan????har jag missat något =)
  Och dessutom inte i mörker???
  Meeen….har Ernst sagt det så är det så =))))))
  Och tänk,snart är glasverandan färdig!!!!!
  Ni har verkligen ett racer tempo där hemma he he he.
  Men fint blir det såååååå fint(kan uppenbarligen inte säga det för många gånger.
  Hoppas Tyra snart mår bättre.

  Kram Thess

  P.S
  Och dessutom en knoppbräda!!!!!!!
  Vilken fin svärmor du har =)

 3. Åh den där känslan känner jag igen med när man har försovit sig, usch hela dagen blir ju helt knasig sen. Hoppas du kom upp i tid i dag :)?
  Vilket bra tips med äppelringarna, de måste ju testas, vet inte vad man ska göra med alla äpplen tillslut, man kan ju faktiskt tröttna på äppelpaj tillslut ;).
  Hoppas du har en fin dag!
  Kra Johanna

 4. Usch det är inte kul att fördriva sig..:-(
  Jag tillhör tyvärr samma kategori som dig där!

  Duktig du är:-D Men du borde köpa/unna dig farmor Huldas äppelskalare..en sååå bra grej som man inte vet att man inte klarar sig utan förrän man köpt den..;-)

  Kraam Susanne

Comments are closed.