På allmän begäran…

Hej på er denna regniga FREDAG!!!

Först och främst tackar jag Emmy för de fina bilderna som hon skickat till mig:) Jag hade ju liksom glömt sätta i minneskortet på morgonen och inte tog jag några kort på själva kakfesten sen heller… Ja, några stycken med mobilen då.

Så här kommer alltså på allmän begäran receptet på Lavendel- & choklad biscottin som jag bakade. Ett litet tips inför helgen kanske?;-)
Receptet är till gruden hämtat från Linneas skafferi, ett recept på saffransskorpor som jag sedan dragit bort och lagt till lite i;-)

Ikväll ska jag på Pysselkväll hos en kollega. Jag tänkte pyssla med en lampskärm med remsor av lakan, vi får väl se vad det blir av det *ler*.
Imorgon skall jag kanske möblera om lite, vi får se… Hemmaaktiviteter blir det iaf:)

Vad ska ni hitta på i helgen?

Just det, vi hade trevligt besök här igår kväll. Det är allt en liten värld vi lever i ibland. Jag har en kompis, som har en bästis. Hennes bästis mormor och morfar byggde det här huset. Så igår var min kompis, hennes bästis och bästisens mamma här. Bästisens mamma har alltså vuxit upp i det här huset. Det var kul att få höra om hur det var här i “byn” på 50-talet. Det fanns pensionat, en liten lanthandel och båtarna var många nere i hamnen.
De var så glada att vi nu tog hand om huset och de gillade det de såg. Kan ju alltid vara lite nervöst annars, vi har ju gjort en hel del stora förändringar här. Då var det 2 vuxna och 6 barn som bodde här… Nu är vi 2 vuxna och 1 barn och bygger ut.. Ja, man har lite andra krav idag. Sen har vi ju ändrat själva karaktären lite på huset till att bli lite äldre än 50-talet, mer åt början av sekelskiftet kan man säga.

Har en lite skruttig dotter idag. Vaknade med väldigt svullen hals, den där halsen… Så med regnet ösandes ner utanför ägnar vi oss åt inomhusmys!

En riktigt skön fredagkväll önskar jag Er!

♥ Kramelikram Anna ♥

7 thoughts on “På allmän begäran…

 1. Tack för receptet! Ja dom påminner lite om dom jag bakade men jag ska absolut testa dessa nästa gång. Lät ju smaskens med choklad 🙂
  Krya på sig till dottern och du ska ha en trevlig pysselkväll i kväll!
  Kram

 2. Ser gott ut !
  Vad kul det låter med pysselkväll . Du visar väl vad du pysslat ihop sen .
  Stackars Tyra som har fått ont i halsen . Typiskt när skolan just börjat och alla samlas efter sommaren . Hoppas hon kryar på sig fort ♥
  Intressant att få besök av någon som kan berätta om husets historia .
  Svar : Sara hade kalas i tisdags när hon fyllde år . Men hon ville inte ha något stort kalas , bara närmaste släkten och kompis . ” Vadå kalas !! Jag fyller ju faktiskt 15 år !” sa hon när jag undrade hur hon ville ha det på födelsedagen , ibland har hon haft tjejkväll med lite gott att äta och släkten en annan dag . Men det verkar som om alla har slutat med det i år .
  Ha en fin fredag
  Kram ♥

 3. Onda halsar & snuviga nosar har vi här med, dock inte så allvarligt än utan att de har kunnat gå till skolan. Hoppas hon kryar på sig snabbt, mysigt idag ändå när det regnar & är riktigt inneväder!

  Himlans vad vacker verandan blir, en riktig dröm!!

  Mina planer för helgen är att föda barn, men vill inte lillasyster det så får jag väl måla klart eller klippa gräset i stället;-)

  Kram

 4. Jag tänkte på dig lite till igår kväll när jag bläddrade i nya Ikeakatalogen. Har du sett deras golvlampa som är som en tyllkjol? 🙂
  För alla er som funderar på att baka Annas biscotti säger jag bara – do it! Supergoda! Var så kul att du dök upp.
  Ska slita Barran ur händerna på tidningsbudet imorgon!
  Annars kommer vi ha en soft helg hemma ensamma. Tror knappt vi öppnar om någon ringer på 😉
  Så roligt att prata med de som tidigare bott i huset. Måste ha varit kul för dem också att se så fint ni gjort huset.
  Ha en fin helg. Kram.

 5. Hej vännen!
  De där såg mumsigt ut!

  Kul med pysselkväll! det brukar vi alltid ha till Jul, fantastiskt kul att ta del av varandras idéer och pyssel. Lampskärmar med tygtrasor har jag en vän som gör, helt otroligt fina faktiskt (systrarnamochjag), jag har beställt en:)

  Så spännande med besök av tidigare ägare, roligt att de gillade vad de såg (vem skulle inte göra det liksom:)

  Ha det bäst fina du!

  P.s Imorgon lägger jag ut lite presentbilder:)

  Kram kram

 6. Hej vännen!
  Kakorna ser jätte goda ut 🙂
  Här hemma blir nog en hel del
  Hemma fix oxå skulle jag tro.
  Men Guuud glad verandan
  Är ju nästan klar!!!!!!!!
  Och sååå himla fint det blir 🙂
  Hoppas ni har en fin kväll.

  Kram Thess

Comments are closed.