Min första…

Medans tösen och jag var borta passade mannen på att olja in bänkskivorna, så nu funderar jag på hur jag ska “möblera” i köket. Dax för lite ommöblering tror jag;)

För en stund sedan kom den nymålade knoppbrädan upp i köket och ovanför griffeltavlan från Granit.

Grytlappar och kökshandduk från Bruka Design.

Hej hopp mellan regnskurarna!!

Hur har ni det idag?? Regnar det på er med?
Här ägnas dagen åt lite allmänt hemmafix. Plocka lite här och där och tvätta ett par maskiner tvätt. Har just hängt upp två andra fynd som jag hittade i Helsingör. De ska få försköna vårt sovrum hade jag tänkt. En vacker spetsunderkjol och en söt gammaldax spetsblus hittade jag i en secondhandbutik. Tanken är att de ska hänga antingen på provdockan eller på en knoppbräda i sovrummet. Det är en liten väg dit så det dröjer nog innan ni får se det;)

Vi var på en trevlig fest igår och kunde sitta ute hela kvällen. När de andra skulle gå ut åkte vi i vanlig ordning hem, för såna är vi;) Det var synnerligen skönt att vakna upp utan huvudvärk idag kan jag säga, eftersom jag körde hi hi.

Nu ska jag fortsätta i köket, blir inte klok på hur jag ska placera alla dessa “elprylar” på ett snyggt sätt så att de bara “smälter in” istället för att sticka ut!
Hur gör ni med kaffeapparater och dyl??
Vi har både en vanlig kaffekokare och en espressomaskin och så assistenten. Ställer man ihop dem så ser det ju bara ut som en himla “maskinpark” och det gillar jag inte, får väl slita mitt hår lite till och se vad jag kommer fram till;)

Ha en skön söndagskväll! Antar att många av er sitter bänkade framför OS??
Själv är jag inte så vansinningt intresserad…

♥ Kramelikram Anna ♥

9 thoughts on “Min första…

 1. Wow, vilket otroligt fint kök ni har. Och så fint med rosa detaljer. Så där härligt fräscht 🙂

  Nix, inget regn här idag. Har en massa tvätt hängandes ute på torkvindan.

  Trevlig dag! Kramis!

 2. Så fint ni har det! Blir kul att se ommöbleringen sen:) Tack för din fina kommentar! Jag tänker definitivt fortsätta att följa din fina blogg:)

  Kram

 3. Ååå så mycket nya fina saker =)
  Och det där med att göra snyggt på
  bänkskivorna kan jag bara hålla med om.
  Man hålla på i det oändliga att plocka runt grejerna.
  Den ända som står där den ska är min Kitchen aid =)
  Och i morgon åker vi till Stockholm,undra hur mycket jag kommer
  hemsläpandes med hihi.
  Många sommar kramar!!!!
  Thess

 4. Vilken underbart fin grytlapp!
  Jag har kaffebryggaren på bänken vid diskmaskinen & bakmaskinen på min långa bak-& matlagningsbänk..sen står sodastreamern på en annan av bänkarna, så ingen maskinpark här hemma;-)

  Fortsatt mysig söndag!

  Kram Helena

 5. Hej vännen!
  Kan säga att jag inte heller är så fasligt intresserad av OS:) Jag har plockat runt med prylarna i köket, flyttat runt och plockat bort, vad gäller maskinerna så Kitchen aiden är ju så snygg så det skulle det få stå en på varje bänk;) Kaffemaskinen räddar dagen så den får se ut hur den vill för finnas måste den;)
  Så fint du har fått det i köket, satte upp en griffeltavla i köket jag med i veckan:) Skitsnygg fläktkåpa!!
  Jag har så fullt upp just nu, men jag hoppas verkligen att vi kan få tiden ses någon gång.
  Sköt om dig!
  Kram Emma

 6. Hej vännen!
  Så fint det blev med den målade hyllan och textilierna från Bruka:)
  Ert kök är ju så vackert!

  Här har vi samma problem, vi har väldigt lite bänkyta så de flesta maskiner får allt stå i skåpen, utom kaffebryggaren då som använts mest hela tiden;)
  Ha en fin kväll söta du!

  Kram på dig

 7. Det är så fint kök ni har! Ser att du varit i Helsingör, vi var där i måndags och då var minsann inte Lisbeth Dahl öppet.

  På vår bänk står min Kitchen aid, brödrost och blender. Sen vår gamla kaffebryggare gick sönder har det inte blivit av att vi har köpt någon ny. Vi har bryggt med filter i kastrullen, hihi. Det är ganska skönt att slippa maskinen 😉

  Kram Therese

 8. Hej sötis!
  Nu hade jag missat en massa inlägg igen..:( Hinner inte riktigt sitta framför datorn nu…
  Men det tar vi ju igen sen när det blir höst o kallt..;)
  Himmel så mycket fint du visar! Både mysiga tanka-energi-bilder och fin inredning. Så fint det var med knoppbrädan där under griffeltavlan…o tallrikshyllan man skymtar är ju sååå fin! det är ju alla de där detaljerna som gör det…
  Jadu…hushålls apparater..var gör man av dem? Vi har för tillfället en röd moccamaster bryggare…..blä!! Vi hade en stålfärgad som gick sönder så då tog maken hem den hade haft på sitt jobb… Den brygger supergott kaffe men nix pix…ingen röd kommer komma in i det nya köket sen…. Maken surade lite o tyckte det var onödigt men jag var stenhård…näpp sa jag….sätter du dig på tvären kommer jag råka “tappa” bryggaren…hihi…då suckade han bara o ryckte på axlarna….hihi.. Just kaffebryggaren vill jag ha i närheten av diskhon så att det går lätt o smidigt att fylla på vatten o diska. (När vi hade vår första lägenhet drack ingen av oss kaffe…då stod den i ett skåp o kom bara fram då vi hade gäster….suck…tänk om det kunde vara så nu med..;)
  En Kitchen aid står på min lista…inte bara för att jag vill baka mer utan också för att de är så snygga så att jag tycker att de tillför köket en mysig hemtrevlig kökskänsla…;) Men sprida ut dem och kanske ställa en blomma, färska kryddor, oljor eller så intill så försvinner de ju lite i alla fall…
  Jag har börjat jobba igen men ska snart iväg på äventyr..;)
  Ikväll är sonen o jag ensamma hemma så efter långpromenad med Sally står tacos på menyn.
  Kram gumman o ha en mysig kväll!
  Katarina

 9. Så fint det är i köket med det rosa till! En sådan knoppbräda önskar jag mig. Så fin!
  Elprylarna är ett problem tycker jag med. De står i vägen överallt och de är många.

  Silverbusken är både tålig och lättskött. Jag har flera som står i krukor, de klarar vintrarna utan att jag gör något med dem.

  Kram Agneta

Comments are closed.