Kafferep

Igår bakade jag Chocolate Mint Whoopies… men jag kunde ju inte visa dem då…

…för då skulle lilla mamma ana att det var något lurt i görningen…

eller så skulle hon bli ledsen och tro att hon inte skulle få smaka… idag var jag uppe och konkurrerade med tuppen…

…för på ett kafferep MÅSTE man ju ha bullar…

jag fyllde dem med en smörkräm med vanilj, tillsatte min hemkokta jordgubbssylt och rev vit choklad över…

…skjuts in i ugnen…

…och ut kom vetelängder och bullar…

…bullar med rosa fyllning!

God förmiddag alla fina vänner!!

Hoppas ni har sovit gott inatt 🙂 Idag var jag uppe vid sju och satte till en bulldeg. Testade ett nytt recept där man skulle baka ut och sen jäsa bullarna i 1 timme istället för två jäsningar… Undrar om de får godkänt??

På söndag hålls det kafferep här i Ekenäsliv. Anledningen är den att jag fyller år på måndag och tänkte fira detta med ett traditionellt kafferep. Så nu vet ni varför jag bakat och bakat som en besatt *blink*.
Jag har heller inte kunnat säga något till min lilla MOR för idag är det nämnligen ingen vanlig dag, det är MAMMAS FÖDELSEDAG!!

STORT GRATTIS TILL MAMMA IDAG!!!! HURRA HURRA HURRA HURRA!!!!

Anledningen till att det skulle vara hemligt tills idag är att mammas present är att hon och pappa ska gå på teater här i Kalmar med Robert Gustafsson i huvudrollen, “Hjälten från Kalmarsund” på lördag. Men nu kan jag berätta!!! =)

Nu hoppas jag väl inte att det blir så där galet som när Pippi gick på kafferep, men så har vi ingen ljuskrona att hänga sig i heller, så det ska nog gå bra;)) Men jag gillar tanken på kafferep och saftkalas. Lite mer avslappnat och det mesta kan man ju förbereda innan!!
Önskar jag kunde ta hem Er allihop här på kafferep, ni är så söta och skriver så härliga kommentarer!!!

Nu får ni ha en förträfflig torsdag, jag skall förbereda lunchen då vi får besök av ingen mindre än Remsan!! Oj, oj, bjuda en matkonstnär utan dess like på lunch, hur ska det gå liksom;)) Jag får gå på min omåttliga charm helt enkelt!!

♥ Kramelikram Anna ♥

18 thoughts on “Kafferep

  1. Men oj då så duktig du är nu igen..;)
    Å grattis till lilla mamsen…dig får jag komma i håg o gratta på måndag då..;)
    De där bullarna ser himmelskt goda ut och receptet låter som min mammas på kalljästa bullar….jätte smidigt att de bara ska jäsa en gång….;) Måste testa den där fyllningen nån gång…..jag bakar ju bullar typ 1-2 ggr om året…fniss…
    men det där lät sååååå gott.
    NU ska jag stänga av datorn och sticka till Nora för 3.e dagen i rad.
    I dag är det en stooor loppis där som jag tänkte kika på…SEN du anna…
    SEN….åker jag hem o börjar min semester…;)
    Kraaaaaaam Katarina

  2. Men snälla rara du, jag tror jag smäller av..dom ser HIMMELSKA ut..:-)
    Känns verkligen som den perfekta sommarbullen:-D
    STORT GRATTIS till Mamsen!!!!

    Ha nu en toppendag fina du
    Kramar Susanne

  3. Hipp hipp hurra!! Grattis till din mamma idag!! Men du det där ser ju alldeles förträffligt gott ut!! Ja din födelsedag är lätt att komma ihåg, vi fyller ju med en dags mellanrum :). Tänk att vi snart blivit 1 år äldre igen! Å vilket finbesök du fått :). Ha det toppen så syns vi i morgon :). Kramiz

  4. Pia

    Ser helt underbart gott ut med den rosa fyllningen!!! Det skulle jag vilja testa!! Själv gjorde jag nusist bara vanliga. Men ibland gör jag min mandelmassefyllning. De e oxå gott! 🙂

    Ha de gott!!
    Pia
    Andbäckens Hvita

  5. Hipp hipp Hurra!
    Grattis till din mams!!!

    Så mysigt med kafferep!
    Min svärmor hade det för alla sina (över 40 st:) arbetskamrater i Juni! Sju sorters kakor+ tårtor. Det var otroligt uppskattat så det tror jag dina nära kommer tycka med:) Bullarna ser så goda ut!

    Hur gick lunchen med matkonstnären? Tror du charmade henne både med god mat och dig själv!:)

    Ha det bäst!

    Kram på dig vännen!

  6. Åh åh åh, jisses så gott det där såg ut!!
    Tror minsann jag ska fira in semestern med ett bullbak imorgon 😀
    Grattis till din mamma!
    Kramar

  7. Grattis till lilla Mamma!!

    Vad härligt har du oxå bakat i dag!!
    Det känns som om jag inte har gjort annat i dag =)
    Men roligt är det.
    Hoppas du har en mysig kväll.

    Kram Thess

  8. Oj, vad mycket gott du har bakat nu igen! Få se om jag kan bättra mig och ta tag i baket om vädret blir sämre igen. Vilken duktig skrutta du har som har simmat så långt!

    Ha det gott! Kramar Therese

  9. Jag vill springa in och ge dig en STOR puss söta du!
    Varför då?
    Jo för idag är det internationella pussdagen!!
    Massa kärlek till dig!

  10. Tack snälla. Ja du, det var en tuff resa på många sätt och vis MEN helt klart värt varenda minut. Vi har ju fått världens underbaraste dotter:)

    Melonessens mm köper jag på nätbutiker (kryddburken, sockerflinga), de har ett mkt större sortiment än butikerna. Deras märken brukar också vara bättre

    Kram Teres

  11. Vilka härliga bakverk !
    Du är jätteduktig på att baka.
    Låter kul med kafferep 😉
    Grattis till din mamma som fyllt år . Vad kul att få gå och se Robert Gustavsson på teater .
    Vi är hemma en vända nu och tvättar kläder och klipper gräsmattan m.m.
    Ha en fin fredag ♥
    Kram ♥

  12. Heej!
    Jajjamän, ett bullbak till att fira in semestern blev det 🙂 såå gott med nybakta bullar ju! Perfekt syssla med när det verkligen ÖSER ner ute och åskan går…

    Jag har 3 veckors semester, ska bli så skönt! Men det känns fortfarande som om jag ska gå till jobbet på måndag 😉

    Hoppas ni får en mysig fredagskväll!
    Kramar

Comments are closed.