Under körsbärsträdet…

Innan…

Och efter blev det så här…

God eftermiddag alla söta!

Innan såg det inte speciellt roligt ut alls under vårt körsbärsträd. Så jag fick en bild i huvudet hur jag ville att det skulle se ut. Lite mysigare blev det allt:)
Ja, ja man får bortse från byggnasställningar och pallar med fönster… Ni får se förbi det;)

Har varit och handlat blommor med svärmor idag. En mysig tur till Blomsterlandet i stan.
Hade en dust med dottern igår som fick luften att gå ur mig ganska kapitalt… När man inte lyssar och gör precis tvärtemot blir man inte så glad. Denna gång berodde det på att vi tyckte att det var farligt att ha vatten på studsmattan, men hon gjorde det ändå… Så nu står det endast en ställning där och ingen studsmatta i. Det får ju konsekvenser när man inte gör som vi sagt.
Det är inte alltid så himla lätt att vara förälder…

Har ni liknande erfarenheter???

Så idag har jag samlat energi med svärmor och varit och köpt blommor och gjort lite fint. Nu är hon lydig som få och vill ju gärna få tillbaka sin studsmatta igen, men inte riktigt än.

Imorgon, nedräkning!!

Önskar er alla en superskön söndagskväll!

♥ Kramelikram Anna ♥

12 thoughts on “Under körsbärsträdet…

 1. Åh vad fint ni gjort, vilken lite oas det blev!! Längtar tills jag också har en trädgård att påta i 🙂
  Hoppas helgen har varit fin!

  Jag har inga liknande erfarenheter såna duster med mina egna barn eftersom jag inte har några 😉 Men jag jobbar ju med barn och tror absolut på att man ska genomföra sina “hot”. Barn mår ju bra av gränser och när det blir konsekvenser av det dom gör så lär dom ju sig 🙂 Tror jag!

  Kram på dig!

 2. Hej min kloka vän!

  TACK för dina kloka råd! Du fick mig att inse att jag ska be om hjälp, så det har jag gjort! Gustav ska handleda mig så att jag lär mig:) Tänk att det ska sitta så långt inne ibland, och ja, jag är envis både på gott och ont;) Så tack igen vännen!

  Å så fint du gjort! Exakt så vill jag göra under vårt plommonträd! Otroligt vackert!

  Det här med föräldrarrollen kan jag inte svara på, däremot är jag ju pedagog så jag vet ju att det inte är så lätt alla gånger, men tycker du gjorde rätt! Barnen behöver se att det blir konsekvenser av det de gjort:)

  Ha en fin kväll kära du!

  Stor kram till dig!

 3. Hej vännen!

  Åå va fint du gjort! Det blev verkligen skillnad…;)
  Trädgårdsfix är en lisa för själen…

  Här har inte hänt någonting i trädgården men i fredags städade jag heeela dagen innan våra nattgäster kom…så nu är i alla fall huset lite renare..;)

  Barnuppfostran är ingen lätt match….ibland blir ju de små prinsessorna o prinsarna förvandlade till små monster…
  Jag tror det viktigaste är att man är konsekvent och inte ger efter. Bra gjort….nu kommer hon ju för alltid veta att ni verkligen tar bort den om ni säger det.

  Ha en ny underbar vecka!
  Kram Katarina

 4. Oj, vad fint det blev. Nu vill jag också ha lika fint under våra träd.

  Nej, det är inte alltid lätt att vara förälder. Jag tillhör nog den kategorin som ger efter allt för lätt. Barnen oftast alltför bra argument varför de gjorde si och så 😉

  Kramar Therese

 5. Det är så roligt att se före och efterbilder 🙂
  Himmel så fint det blev under körsbärsträdet!
  Det är bra att barnen får lära sig att ta konsekvenser av sitt handlande.
  Kram

 6. hej!
  Wow, vilken skillnad, det blev så vackert, vad duktig du är! Rosenskära är en fantastiskt vacker blomma. Så skir och somrig.

  Jag tycker du agerade helt rätt med din dotter. Gränser och att vara konsekvent är a och o. Barn mår bra av det och du är en varm, omtänksam och kärleksfull mamma ändå.

  Ha nu en fantastisk start på veckan!
  KRAM
  Madde

 7. Det blev verkligen superfint med stenen/gruset runt trädet! Blev jag allt lite sugen på här hemma…

  Barn som gör tvärtemot? Neeej såna har jag aaaldrig haft här hemma 😉 Våra gör precis som vi säger, alltid! Hrmmpf. Nej du, föräldrarollen kan vara prövande ibland. Fint att du fick tanka ny energi bland blommorna!

  Kram på dig 🙂

 8. Åhh, det där med studsmattan gör nog att hon tänker efter en gång till nästa gång. Jag är en sån mamma att jag inte tjatar om och om igen utan gör något de första gångerna. Det brukar i slutändan ta bäst. Istället för att säga flera gånger att man tar bort studsmattan om de inte slutar mm så tar man bort den efter andra tillsägelsen. Efter några dagar kan den komma fram igen men då med en varning att om det händer igen försvinner den hela sommaren.

  Tack snälla för fina ord om Muminhuset. Det är en favvis här hemma kan jag lova

  Kram Teres

 9. AC

  Men gud så fint det blev. Det är bara hur roligt som helst att se före och efter. Jag ser mig aldrig mätt på såna bilder.
  Jadu, det är nog bra att lära sig att det blir konsekvenser av det man gör…..
  Ha re
  Kram
  AC

 10. Hej vännen!
  Åå vad fint det blev vilken skillnad.
  Jag tycker att du gjorde helt rätt med studsmattan.
  Barn måste lära sig att lyssna när vi säger till,och i det här fallet var det ju dessutom av säkerhet.
  Här hemma kör vi med att efter 3 st varningar så blir det inget lördags godis,eller inget sitta uppe och mysa med oss.
  Har bara hänt 1 gång och jag tror att hon verkligen fattade vinken.
  Även om man själv tycker att det är skit jobbigt så måste man ju ändå
  vara konsekvent.
  Nej ibland är det svårt att vara förälder.
  Men Gud vad härligt det är ….oxå =9
  Men jag håller med dig om att det kan kännas lite extra när man bara har ett barn,man kanske hade tjatat mindre om man faft 2 =)

  Ha en skön kväll vännen.

  Kram Thess

Comments are closed.