Att ta det lite piano…

God eftermiddag på Er!!!

Idag har vi verkligen tagit det piano tösen och jag med för den delen. Idag är hon tack och lov piggare, men ack så prickig!!! Nu hoppas jag att det är kulmen nådd idag. Av nån underlig anledning kommer de på natten de rackarna.
Till lunch blev det idag rosa plättar för det ville lilla fröken ha:-)
Själv har jag varit lite seg (plus att jag är genomförkyld) då jag var uppe och städade till en stund efter det att glasskon tappades i trappen och flickan i blå klänning skyndade till droskan, som egentligen var en pumpa…

Fredag och hela helgen ligger framför en, visst är det härligt!! Här ska vi krya på oss och måla en del.
Vad ska ni hitta på i helgen??

Om vädret är dåligt kanske ni ska baka;)
Här kommer iaf ett superduperenkelt och galet nyttigt bröd!

Det här är utan tvekan ett “Veva-veva-lite-byttan-bröd”. Alla tiders tycker jag:)

Till 1 limpa behöver du:
1 dl grahamsmjöl
1,5 dl rågsikt
1 1/4 dl vetekross
1 dl grovt rågmjöl
0,75 dl vetekli
1 1/4 dl vetegroddar
2,5 dl vetemjöl
1 dl sirap
5 dl filmjölk
1 tsk salt
2,5 tsk bikarbonat

Det bästa är att har man inte de här sakerna hemma, kan man byta ut mot det man har. Jag brukar slänga ner lite russin, solrosfrön och brödkrydda med. Har man annan torkad frukt är det också gott att ha i, ja det är mest fantasin som sätter gränserna. Släng i sånt som är nyttigt, linfrön, you name it!

Blanda alla de torra ingredienserna och tillsätt sedan sirap och filmjölk. Ugnsbaka sedan i en brödform (det blir ett stort bröd i en brödformen som jag visar på bilden) i 175 grader, kolla efter ca en 1 timme hur det känns. Är det klart, stäng av värmen och låt stå kvar ca 10 min.

Nu är det snart dax för lite mat! Igår grillade vi och kunde sitta ute, jätteskönt!! Idag ser det mörkare ut med det…

När jag gör sallad har jag gärna i lite solrosfrön och frukt med, gärna äpple det blir liksom lite stuns i då;)

Ha en fin kväll nu alla härliga människor som kikar in till mig och skriver såååå fina saker till mig och om vårt hus och så… Jag blir såååååå GLAD!!!

♥ Kramelikram Anna ♥

 

 

4 thoughts on “Att ta det lite piano…

 1. Åå vad kul med nytt recept,gillas alltid =)
  Ja hoppas verkligen att Tyra blir bättre nu och att det värsta har varit.
  Panduro var sååå kul.inte svårt att bränna pengar där inte =)
  Hoppa satt ni får en riktigt skön kväll.

  Kram Thess

 2. Håller med dig fullständigt angående ingredienser på brödet..visst blir det bäst när man tar det man har & provar slänga i nya grejer! Jag bakar ganska mycket bröd eftersom jag är glutenintolerant & med samma basrecept kan man ändå variera brödet i all evinnerlighet!

  Krya-på-er kram

 3. Hej vännen!

  Skönt att det gåt åt rätt håll för Tyra och att hon piggar på sig!

  Hur går det för dig då? Får du sitta länge på akuten och vänta på sprutan?

  Tack för brödtipset! Jag har något liknande som jag brukar göra, där jag slänger i det som finns hemma, det blir supergott varje gång:)

  En heldag i Stockholm låter ju jättekul! Du kan maila mig på sofishusdrommar@hotmail.com
  Har du facebook förresten, sök på Sofi Sjökvist i så fall:)

  Nu håller Gustav på att göra fruktsallad till oss så jag ska vispa lite grädde:) Idag har det för övrigt blivit både glass, tårta och choklad… Allt eller inget liksom;)

  Ha det gott vännen!

  Kram på dig

 4. AC

  Äsch då sjuka nu, inge vidare, hoppas ni kryar på er!!!
  Nu laddar vi för en liten semestertripp…..
  Ha en fortsatt härlig helg.
  Kramen
  AC

Comments are closed.