Likt himlen en sommardag…

Här är vårt sovrum. Med lite nya kuddar. Mannen sade: ” Vi får nog anställa någon att ta undan aaaaaalla kuddarna om kvällarna”. He he, men det ska nog inte behövas;-)

Det var efter ett besök hos “Titta in hos Thess” som jag blev så inspirerad att fixa nya kuddar till vårt sovrum och tyckte att det såg så fräscht och vårigt ut med deras nya ljusblå kuddar. Det är väl underbart med bloggvärlden, all denna härliga inspiration :))

Sagt och gjort, jag åkte för att köpa tyg! Men så sprang jag även på den galet söta kökshandduken från Green Gate hos söta Åsa på Topiary och tänkte direkt: “Den ska jag sy ett kuddfodral av!” Ni vet väl vad Gunde säger: “Ingenting är omöjligt!”
Inte för mig heller;-)

Av nån anledning är det man hittar inte alltid det billigaste och vill man ha mycket så kan det bli liiite svårt ibland. Så då gör jag så här. Jag köper en liten bit av det tyget jag verkligen vill ha, sen köper jag IKEAS vita Lenda tyg och det har jag på baksidan av kudden. Ok, det blir lite mer jobb men man får å andra sidan det man vill ha. Bra va???

Och så nallarna. Den till vänster är Wilhelm och honom fick jag av min syster när jag blev sjuk, han har varit med mig genom mycket… Han till höger fick jag när jag döptes av min mormor och morfar, och har således varit med mig genom hela livet.

Det har verkligen varit roligt att fixa och göra iordning här hemma nu för jag hade en del i gömmorna;) Saker som köpts för ett tag sedan men som under renoveringskaos fått vila i lådor. Så jag har haft en liten guldgruva att gräva ur;)

Den här miniprovdockan passade så bra på symaskinsbordet!

Och så Madickenklänningen! Jag äääälskar Madickenfilmerna!!! När vi var på Astrid Lindgrens Värld förförra sommaren köpte jag denna till Tyra, galet bedårande tycker jag, men nu är den för liten så den får agera prydnad istället.

 

Tänk idag är det Påskafton! Ute viner vindarna kring husknuten, tidigare SNÖADE det och vi sitter inne och kurar. Idag ska vi bara mysa och ta det lugnt. Imorgon kommer mor och far och min syster med familj på middag. Mamma har fixat lamm som vi ska smaska på, mmmm, och jag ska göra en potatisgratäng och en rödvinssås och påsktårta!

Brukar ni äta något särskilt till påsk?

Riktigt skönt är det också att ha ett städat och iordning hus och ta det lite lugnt ett par dagar.

Hoppas ni har det riktigt skönt och mysigt, aprilvädret till trots!

♥ Kramelikram Anna ♥

10 thoughts on “Likt himlen en sommardag…

 1. Vilket vackert sovrum ni har . Så fräscht .
  Snygga kuddar du sytt . Vad duktig du är .
  Jag har beställt en sängkappa i dag från Ellos som vi ska ha till sängen i stugan .
  Tycker det är fint och så kan man ju ha förvaringslådor under sängen utan att dom syns tänkte jag .
  Ja vi brukar äta påskmat , det är ungefär som julmat hos oss . Inte lika många sorter . Men sill , lax , ägg , skinka , köttbullar , prinskorvar m.m.
  Vi har ätit det i dag . Dottern Hanna med sambo har ätit hos oss .
  Nu blir det lite godis och TV- tittande i kväll .
  Ha en fin kväll ♥
  Kram♥

 2. Så fint ni har i varenda rum. Smart att ha det tyget man vill ha på framsidan. Jag älskar green gates mönster på både textiler och porslin.
  Jag ville köpa en Madickenklänning till Milia när vi var på ALV, men hon ratade den 🙁 Jag tycker de är så söta!
  Hoppas magsjukan dragit långt bort så ni får en god påskhelg. Lycka till och hoppas ni blir nöjda 😉
  Kram kram och glad påsk.

 3. Vilka fina bilder du bjuder på! Vad vackra kuddarna blev och jag gillar verkligen er säng! Önskar dig en skön påskhelg, kram Jenny

 4. Superfina kuddar Anna!
  Du är så duktig och påhittig! Som du vet så älskar jag Greengate, så den blev min favvo;)
  Så kul att ta fram fina saker ur gömmorna, ert sovrum är så vackert! Sängen (som är väldigt lik våran:) är ju helt ljuvlig.

  Till Påsk äter vi ungefär samma som till jul, gott tycker jag!

  Stor Påskkram till dig, bästa Anna!

 5. AC

  Supermysigt sovrum. så vackert!!!
  Kuddar kan man aldrig få för många av, härligt med lite färg.
  Å du ingenting är omöjligt, en del saker tar bara lite längre tid. 🙂 🙂
  Kram
  AC

 6. Jättefint förstås 🙂 Och jag kunde inte låta bli att le när jag såg din nalle, jag har nämligen en precis likadan. Den äldsta av dem. Är din också av en sån modell att den ska brumma om du vänder den upp och ner? Min hade tappat en arm och ett ben så jag skickade den faktiskt till en nalleverkstad för ett par år sedan och fick den fixad så nu är min gamla kompis hel och fin igen! Kram och ha en fin dag!

 7. Hej finaste Anna!
  Himmel va duktig du varit! Vad fint det blev och vilket underbart fint sovrum ni har!
  Det ser stort o härligt ut.
  Vad fint du gjort på er “nya” trapp….;)
  O torktumlare….ååå vad gärna jag vill ha en sån…
  det ska det minsann bli då vi får en tvättstuga.
  Guuu så skönt att slippa hänga en miljard strumpor o kalsonger…å så skönt med mjuka härliga handdukar
  Tänkte på dig igår då jag städade det sista innan vi fick gäster..
  åååå jag vill också ha hela huset tipptopp städat….
  Ska nog ta mig i kragen o ta rum för rum nu…

  kram o ha en mysig kväll!
  Katarina

 8. Hej !

  Vilket härligt sovrum du har =) Vad ä det karlar och kuddar 😉 Så ä min man oxå !!
  Men de ä härligt med kuddarna för dom förhöjer och ett rum mera ombonat =)
  Hoppas allt ä bra
  Kramar

 9. Hej tjejen!
  Gud vad fint det blev med nya kuddarna!!!! =)
  Du är verkligen jätte duktig på att sy.
  Vi brukar mest äta “plockmat” på påsken typ som på julen men i dag när vi var hos mamma med sambo så fick vi Lammstek med hasselbackspotatis och rödvinssås =)
  Ha ha vi är visst likadana du och jag.
  Och tack snälla för dina jättefina ord!!!!
  Både här på din blogg och inne hos mig,
  du gör mig verkligen sååå glad =)
  Hoppas att ni får en riktigt skön kväll.

  Många kramar Thess

Comments are closed.