Here we go!!!

Så här såg det alltså ut när jag kom hem igår kväll. Väggen där det fd köksskåpet satt är riven. Vedspisen och den gamla spisen är utrivna!
Hade detta varit ett sommarhus hade man naturligvis kunnat behålla köket, för visst var det sött. MEN till dagens behov i ett permanentboende håller det inte måttet. Bänkhöjden var endast 80 cm, vilket är 10 cm lägre än standard idag. Var människor verkligen så mycket kortare FÖRR???
Då är jag ju ändå inte särskilt lång som mäter 165 cm över havet…
Skåpet var sött, men så in i bänken opraktiskt!! Fick knappt plats med nått porslin alls, vilket inte är bra för en som gillar porslin, verkligen GILLAR 😉

Här där ni ser murstocken var det JA, en gammal vedspis. Dock var den i ganska dåligt skick, saker var sönder, den var sprucken upptill och emaljen släppte. Dessutom tog den enormt mycket plats. NU kommer detta bli en “köksö”. Här ska vi ha en extra djup bänkskiva, dvs +10 cm mot standard som är 60 cm. Under blir det tre sektioner med lådor och i bänkskivan en infälld induktionshäll. Det blir vitt fasat kakel, satt halvt i halvt, hela vägen upp. Fläkten är från cylinda och är vit med en rostfri kant nedtill.
Framför fönstret och hela den väggen blir det en lång bänk, även den extra djup. Det blir även en bit bänk in i hörnet. Där efter kommer sedan kyl och frys.

Här är han! Mannen i mitt liv ♥ som snickrar för fullt. Där han står här på bilden kommer vi att ha en platsbyggd bänk som ett L, gjord utav fläktskåpsstommar. Luckan görs sedan om till låda så att man kan dra ut varje låda för sig. Det blir sammanlagt 4 stycken. De skall fyllas med ljus servetter och annat “bra att ha” i köket:-)

Det var en liten guidad tur i vårt blivande kök!!

Vad sägs nu då om lite inspirationsbilder hemma från min mor och far???
Här kommer de!!!

Det är hyllan på väggen som jag skrev om i förra inlägget. Den har min far gjort!!! Visst är den HELT underbar!!!

Fina saker samlade på en liten silverbricka…

Så fint…
Man kan ana vart det brinnande intresset för inredning kommer ifrån va?? 😉 Mamma, hon kan hon!!

Nu kära vänner ska jag kika runt lite hos er och sen är det natti för mig. Imorgon är det jobb igen ju!!
Om ni undrar vad jag gör i allt det här så kan man säga markservice. Det dammar en hel del så idag har jag plockat undan ALLT, tagit ner alla gardiner och kuddfodral – så nu har jag lite att tvätta, tur man har en bra tvättmaskin!! 😉

♥ Goaste kramen till Er ♥
             Anna

9 thoughts on “Here we go!!!

 1. Men åååå vilken fin hylla! Förstår om du vill ha en sån! Duktig han är! Och så fint hon har gjort det! Det ska bli så spännande att se förändringen med ert kök! Många kramar till dig!

 2. Ja, här går det undan vännen!
  kul kul kul är det att följa er:) Duktig han är, din blivande man.
  Skåpet var verkligen jättesött och skulle passa så bra hos er. Tänk på att ta hand om dig nu! Även fast det händer massa roliga saker så får du se till att ta det lite lugnt:) (sa ju att jag skulle ha lite koll på dig;)
  Nu ska jag stupa i säng, har ju sytt och sytt och sytt ikväll:)
  Natti natti!
  Kram

 3. Ojojoj va det händer saker!!
  Låter som om ni kommer få ett stort o härligt kök!
  Så kul att få följa med i byggandet!
  Vilken vacker hylla, helt ljuvlig!
  Skulle vilja ha en jag med!!
  Åh så fint hon har det din mamma, förstår vad di fått intresset ifrån! 😉

  Ha en bra dag!

  Kramar Liza

 4. Men tack snälla, du är gullig du..:)

  Åhh så spännande för er, kommer bli sååå bra!!!!

  Ha en fin dag
  Kraam Susanne

 5. AC

  Hej hej!
  Vad roligt att du tittade in hos mig så jag hittade till dig. Bilderna verkar bekanta 🙂 känner igen mig i renoveringsröran.
  Ha en skön kväll
  AC

Comments are closed.