Vad sägs om ett middagstips?? :-)

Hur har ni det med middagsplaneringen???
Är DU en sådan som gör veckomatsedlar?
Veckan innan vi flyttade provade vi på Linas Matkasse. Hur smidigt som helst att få alla matvaror till dörren och veckans middagar planerade. Ett minus var att de kom vid sju på måndagskvällen, vilket gjorde att man var ju tvungen att hitta på något annat till den dagen iaf.
Framöver SKA jag göra veckomatsedlar. Det underlättar så oerhört i vardagen. Det är inte själva lagandet i sig som är betungade tycker jag, snarare VAD man ska hitta på när alla är hungriga på en och samma gång!!!

Igår blev det iaf en kycklinglasagne här i Villa Ekenäsliv. Googlade fram ett recept som jag redigerade lite.

Gjorde helt enkelt bara sås/stuvning/redning eller vad man nu kallar det. Strimlade kycklingfilé, stekte den med finhackad lök och vitlök. Hackade 4 färska tomater och blandade i, tog sedan i hönsbuljong och grädde – gaaanska mycket grädde;-) En kruka färsk basilika fick åka ner och så kryddade jag med chilli, salt och peppar. Sen drog jag i en massa riven ost.
Därefter varvade jag sås och lasagneplattor och toppade med mozarella.
Dottern som är gaaaaasnska kräsen åt upp, min man to bee är betydligt tacksammare att laga mat till, åt och njöt 🙂

Vad ska ni laga till middag idag???

Förutom matplanering surfar jag lite på nya “bra att ha saker” till köket. Eftersom formar av metall har en förmåga att rosta står nya bakformar och vispskålar HÖGT på listan! Här ska RENSAS =)

Samtliga produkter kommer från IB Laursen och bilderna är hämtade från Sofias Hus
Jag har en hel del av deras produkter och supperdiggar dem. Har bla en vispskål, som den på sista bilden, och den är såå bra. Men som alla vet räcker det sällan med en när man bakar;-)

♥ Ha en skön tisdag!! ♥
För mig kallar nu pysselrummet och färdigställande av syprojekten 🙂

Kramelikram Anna ♥

5 thoughts on “Vad sägs om ett middagstips?? :-)

 1. Inser hur länge sen det var jag kikade in hos dig. Herre Gud, det händer ju hur mycket som helst hos er!!
  Slutar man någonsin leta nya kökspryttlar… IB Laursens saker är så fina! Stog och höll i en sådan skål med handtag och pip i Gårdby.
  Vi var också över lag nöjda med vård middagskasse. Även om jag hade svårt ändå att följa matsedeln… Men jag slapp släpa hem varor till fem middagar.
  Ha det gott! Kramis.

 2. Tar gärna emot middagstips!!:) Vår ambition är att göra middagsplanering för veckan, jag känner precis som du: Jag har inga problem att laga maten bara jag vet innan VAD jag ska laga;) Så jag måste säga att vi blivit bättre på att planera:)

  IB Laursen är ju en av mina favoriter med! Mycket fina saker och bra priser!:)

  Är nyfiken på vad du gör för pyssel nu?:) Det var så länge sen jag pysslade, känns inte som att tiden räcker till just nu:(

  Ha det gott vännen! Kram kram

 3. Mia

  Härligt med middagstips. Här har vi problemet att med 4 barn så är det alltid någon som dissar maten, jobbigt =/
  Ja dom har för underbart porslin IB Laursen
  Kramen ♥

 4. Japp, vi gör veckomatlista! Tyckte förr att det verkade så tråkigt men, det är så skönt att veckohandla och ha matlistan klar. Annars tenderar man att få äta makaroner, fiskpinnar och tråkig frysmat för man inte ha planerat något och det blir man bara på dåligt humör av.
  Har funderat på att lägga ut veckomatlistorna och recepten på min blogg, vad tror du om det..? Kanske kan inspirera lite i a f 🙂
  Ha det så bra, kram! PS. På lördag bär det av till Sälen efter det måste vi försöka ses! DS.

Comments are closed.