Grattis far!!!!

Min lilla papps har jag tyvärr inte träffat idag, men de kommer hit nästa vecka, så vi får fira honom då:-) Tills dess får du njta av “Tyraspecial” så länge far lille!! Men jag hoppas att DU har haft en riktigt bra dag idag!

Idag har vi firat alla fäder och fikat lite här och där:-) Marcus pappas sambo hade gjort en gudagod paj med äpplen och saffran och hemmagjord vaniljvisp!!! Match made in heaven kan jag intyga, MUMS!!!

Ikväll har sedan Marcus mor och sambo varit här och fikat på polkachokladcookiesen aom jag “slängde ihop” igår.
Så på allmän begäran kommer här receptet:

Polkacookies
Jag gjorde en dubbel sats på en gång eftersom jag är barnsligt förtjust i både polkagrisar och choklad:-)
Receptet nedan ger 10-12 stora cookies

100 g mörk choklad
100 g smör
1,5 dl brun farin
1 ägg
2 dl (120 g) vetemjöl
1,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
100 g krossade polkagrisar (jag stötte dem med morteln)
Ev. några droppas pepparmyntsolja (det hade jag i:-))

Gör så här:
Smält chokladen tillsammans med smöret i mikron eller en kastrull. (Jag tog det i en kastrull och det funkade fint, se till att röra hela tiden bara) Smält på svag värme och rör sedan i farinsocker. Blanda i ägg, vetemjöl, havregryn och bakpulver och rör ihop till en tjock smet. Tillsätt ev. nägra droppar pepparmyntsolja.
Krossa polkagrisarna och rör ned 2/3 av krosset. Forma smeten till bollar och platta till nägot och lägg glest på en plåt. Strö över resten av krosset.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 10-12 minuter.

Apropå discotjejen så åkte vi dit, Tyra bytte skor och hängde upp jacka och var på väg in. Men när vi kom till dörröppningen för discot vände Tyra och ville inte gå in. Det visade sig att klasskompisens mamma som varit med på det förra discot hade inte kommit än. Henne hade Tyra hängt efter förra gången hon var där och såg en trygghet i henne. “Nä, du behöver inte”, sa jag. “Vill du följa med hem igen?” Det ville hon, så det blev soffmys istället. Lika gott det! 🙂

Men fin var hon mammas fina lilla discotjej!!

I helgen har vi fått hem en garderob till källaren som vi hittat på blocket, Marcus och hans pappa har varit på tippen och slängt TRE lass med SKIT som legat lite här och där i trädgården. Lite skåp och en klädstång har också kommit upp i källaren. Skåpen sitter nu i det blivade “pysselrummet”.Och så det där andra vanliga med mat, tvätt, städ och byta lakan och sånt där superspännande;-)
Men så skönt det är att kunna mangla lakan, handukar och örngott när de är så där lite fuktiga, hänga upp dem igen och sen vika ihop dem dagen därpå och de är alldeles släta och fina!! I like=) Ja, ja vi har alla våra sidor *blink*

Så var redan en helg slut! Imorgon är det måndag igen och klockan ringer tiiiiiiiidigt, så det börjar bli dax att gå och sussa!
Natti natti önskar Anna!!